header banner
Default

Sony stopt op 13 november met de integratie van X en Twitter voor PlayStation


Table of Contents

    Ik zal wel een oude bok worden, maar: waarom zou je überhaupt een integratie met X willen (vanaf je Playstation)?
    Wist ook niet eens dat het erop zat. Ben zelf niet zo van al die onnodige toeters en bellen. Console aan, gamen en klaar :)

    Ik zal wel een oude bok worden, maar: waarom zou je überhaupt een integratie met X willen (vanaf je Playstation)?

    Voor mij geldt dat ook voor Discord.
    Discord valt bij mij prima in het rijtje FB, Google etc.

    Discord is voor mij de manier om samen als PC, PS en Xbox speler in een groep te kunnen. Persoonlijk vind ik dit de beste uitkomst deze generatie, het maakt niet uit wat jij prefereert (PC, PS en/of Xbox) en je kan gewoon met elkaar spelen en kletsen.

    Ik wil helemaal niet met anderen gamen. Ik wil gewoon een goede game met een goede storyline. Maar dat schijnt de game industrie maar niet te willen accepteren.

    Dan moet je misschien wat verder kijken dan de AAA bedrijven. Er zijn duizenden prachtige games met singleplayer en mooie storylines. Boos doen om het boos doen terwijl je ook gewoon eens wat meer onderzoek kan doen en wat indie games of kleinere publishers kan proberen.

    Say what?

    En de SONY exclusives die stiekem uiteindelijk toch niet exclusive zijn en naar PC zijn gekomen, die doen je niets?

    Plus wat 259tim zei. :)

    Sorry maar ik snap niet helemaal waar jij met je reactie naar toe wil gaan, ik geef aan dat Discord fijn is om samen te spelen met mensen die op een andere console en/of PC spelen. Discord heeft niks te maken met de game kwaliteit.

    En daarbij zijn er genoeg spellen met een goeie storyline, maar wat goed is is persoonlijk. Dus wat ik leuk vind, kan voor jou niet leuk zijn.

    Ik zou indie games proberen als je leuke goede games zoekt. Alleen hebben deze studio’s/mensen meestal niet het geld om op een platform als XB/PS/Nintendo een game uit te brengen.

    Op itch en Steam/GOG/Humble zal je meer indies vinden en voordeel is dat deze meestal runnen op een pc van kaliber Windows 95/98

    Wil je ECHT goede games? Ruil dan je ps5 in voor een Steam Deck als je toch maar tijd voor 1 platform hebt.

    En de echt goede story console games komen na 1,2,3,4,5 jaar toch wel naar de PC - wacht dan nog 6 maanden op een Steam sale en je kan los.

    Al met al moet ik wel zeggen dat een goede game bouwen lef vergt en hij moet goed ontvangen worden- anders nuken de aandeelhouders je als bedrijf zijnde en dat is de echte reden waarom wij momenteel geen nieuwe klassiekers erbij krijgen zoals een TLoU, Horizon, Halo, Tomb Raider, Sonic, Mario, Zelda etc etc - devs willen wel alleen de money sharks willen wel graag dat de game 100.000.000 x over de toonbank vliegt in bij voorkeur 6 maanden voordat de game daadwerkelijk uitkomt en daarna nog ff 10/10 reviews ontvangt om de overige populatie aardlingen de game zal kopen en men heeft niet door dat zelfs de matrix aannemelijker is als realiteit dan hoe een gemiddelde financiële investeerclub in game land denkt.

    Maar dat is slechts een trend die ik zie: remasters: HD mods alles vanaf jaren 1990 komt opnieuw uit.. nieuwe IPs? Ik zie ze niet…

    De hele insteek van discord is het verbinden van gamers, dus bij uitstek geschikt voor een gaming console/computer...

    [Reactie gewijzigd door watercoolertje op 7 november 2023 09:37]

    Aldus Discord zelf ligt hun focus niet meer op gamers, maar communities in het algemeen:
    nieuws: Discord stapt af van focus op gaming en wil breder publiek aantrekken

    Dat gezegd hebbende, is het duidelijk dat het een gaming achtergrond had en zijn daar ook heel veel nuttige implentaties vanuit voort gekomen.

    Zelf gebruik ik Discord om te communiceren met vrienden (gaming en niet-gaming gerelateerd) en zit ik in een aantal servers waarvan ook een aantal niet-gaming gerelateerd. De tools werken daar ook heel goed voor! Topics voor hulp-vragen, rollen, moderatie tools etc.

    Het verbaasd me niks dat Discord nogsteeds zo groot is. Heb nog geen goed alternatief voorbij zien komen (Al blijft de audio codec van Team Speak nogsteeds beter).

    Edit: Typo

    [Reactie gewijzigd door Kyuuni op 7 november 2023 12:05]

    Prima dat zij zich breder inzetten, maar dat maakt natuurlijk niet dat de app minder geschikt is.

    En eens over de populariteit, vind het een zeer prettige app.

    Discord word gebruikt voor voice chat tijdens het gamen. Zeker nu multiplayer meestal cross-platform is, is dat ideaal.

    Discord valt totaal niet onder het rijtje FB.
    Discord is juist specifiek ontwikkeld als VoIP dienst waarbij gamers centraal staan.
    Het sluit juist perfect aan op cross platform games die een chat dienst nodig hebben.

    Discord is een communicatiemiddel gemaakt met o.a. voice chat die ook nog eens cross platform is. Dit leent zich juist perfect voor op een console.
    Toen ik nog cross platform gamede met een vriend, gebruikte we Discord op onze telefoons om te communiceren. Dit was erg vervelend met geluid. We hadden dan ook graag het via de koptelefoons laten lopen die ook het geluid van de game zelf deed.

    Ik gebruik discord veel op de PS5 omdat vrienden van mij NMS op pc spelen en ik op mijn PS5. Het opzetten is even een goede ( connecten van accounts) maar daarna is het vanuit je mobiel met 1 druk op de knop. Hoppa, werkt fantastisch! Discord is toch anders zoals Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, TikTok en Snapchat. ...

    Om snel je spel te delen. Nieuwe achievements, gekke acties.

    Zelf niks mee maar de markt hiervoor is enorm.
    De game streaming market is zo'n 11 miljard dollar en groeit naar 18 miljard in 2027 is de schatting. (1)
    Nou is X zelf niet streamen natuurlijk maar wel een kanaal om contact te houden met je volgers.

    Edit, verkeerde streaming market.. De cijfers zijn nog iets hoger.
    1. https://www.statista.com/...reaming/worldwide#revenue

    [Reactie gewijzigd door jaspermeul op 7 november 2023 10:09]

    De game streaming market is zo'n 10 miljard dollar en groeit naar 15 miljard in 2028 is de schatting. (1)

    Je haalt wat zaken door elkaar, ik heb de indruk dat jij het heb over streaming games op bv. Twitch of YouTube, je bron verwijst naar game streaming via bv. Geforce Now of Xbox One. Dat zijn twee heel verschillende zaken! Niet aan elkaar gerelateerd.

    Kaart jasper toch echt zelf in zijn comment al aan

    Nou is X zelf niet streamen natuurlijk maar wel een kanaal om contact te houden met je volgers.

    En dat ben ik ook met hem eens, x/twitter wordt erg veel gebruikt om volgers op de hoogte te houden, wanneer iemand live gaat etc. Zijn mijn inziens, zeker wel aan elkaar gerelateerd.

    Het gaat er volgens mij om dat streamen via Geforce Now of Xbox One betekent dat je de game van een remote server naar jezelf streamt (bijvoorbeeld omdat je geen high-performance pce hebt), terwijl de context waar claims over worden gemaakt gaat over het streamen van je scherm richting derden over een social media platform. Deze twee hebben niets met elkaar te maken.

    De bron die is gelinkt lijkt als ik er snel even doorheen lees, over beide te gaan:

    According to Dataprot, In Q1 2022, Twitch accounted for 76% of hours watched between live streaming platforms, with more than 6.1 billion hours. YouTube Gaming Live (14%) and Facebook Gaming (10%) accounted for less than a quarter of total streamed video viewership, with 1.1 billion and 803 million hours watched, respectively, which shows the potential of subscription-based income for the streaming platform providers.  Source: https://www.mordorintelli...rts/game-streaming-market

    en

    The key players in the market are introducing new subscription plans to grab the customer's attention. For instance, Xbox Live Gold costs USD10 per month (or USD 25 per quarter) and allows players to play Xbox games online with others. In addition, an individual subscription to Nintendo's online multiplayer service costs USD 4 per month (USD 8 quarterly or USD 20 per year) or USD 35 per year for a family membership. Users can play games with friends online, save games to the cloud, use voice chat in compatible games, and access a library of over 100 classic NES and SNES titles. Source: https://www.mordorintelli...rts/game-streaming-market

    zijn twee punten die na elkaar voorbij komen.

    Maar hij kaart niet het verschil aan tussen game streaming in de zin van op afstand spelen en game streamen in de zin van Twitch etc.

    Twitter heeft natuurlijk helemaal niks te maken met streamen zoals je bij GeForce Now e.d. doet, maar is wel vaag vergelijkbaar met Twitch of YT in die zin

    Je hebt helemaal gelijk. Te snel gekeken.
    De cijfers zijn echter voor de live game streaming nog iets groter zelfs.

    Zelfde mening. Lekker terug naar de tijd dat een spelcomputer een spelcomputer is zonder al die meuk erbij.
    Maar kan me wel voorstellen dat anderen het wel gebruiken. De hele "kijk mij eens" generatie. Dat is ook de generatie waar mijn dochter in opgroeit jammer genoeg.

    Ik vind de consoles qua menu echt wel onoverzichtelijk geworden. Zoveel zooi er omheen dat je eigenlijk het spel zelf niet meer kan vinden.
    Mijn vrouw vroeg laatst hoe ik de PS5 nu eigenlijk een spel afsluit en daarna de PS5 zelf. Ik weet het ondertussen wel, maar echt logisch en handig vind ik het allemaal niet.

    Dat moest ik ook opzoeken via Google toen mijn PS5 nieuw was

    Tegenwoordig kan je clips makkelijk via de PSApp op de telefoon krijgen, vroeger kon dit echter niet. Ik gebruikte twitter hier altijd voor :) Clip delen op Twitter en dan hier vanaf downloaden ;)

    Voordat Sony's eigen app deze functionaliteit had, was het een hele handige manier om een screenshot of video via Twitter naar je telefoon of PC te verplaatsen.
    Nu is het een beetje obsolete en volgens mij zien ze Twitter ook doodgaan.

    Omdat voor sommige mensen Twitter / X hun primaire sociale media is waar ze dus ook game momenten op delen. D'r zijn meer dan een half miljard Twitter gebruikers en meer dan 100 miljoen Playstation gebruikers, de ervaring van een handjevol tweakers is niet representatief.

    Wist ook niet eens dat het erop zat. Ben zelf niet zo van al die onnodige toeters en bellen. Console aan, gamen en klaar

    Onnodige toeters en bellen. Wat is er onnodig aan?

    Het feit dat je niet wist dat er op zat wil toch zeggen dat Sony zijn uiterste best te doen om die pro-features weg te steken voor mensen die gewoon een 123 gaming ervaring willen? Andere mensen willen dan weer connected features zoals Twitch streaming.

    Via Settings > Storage > Console Storage > Games and Apps. kan je trouwens alle andere apps verwijderen.

    Jij zegt , Console aan, gamen en klaar. En een ander zegt, gamen, clips sharen en klaar. Ik denk dat we moeten leven en laten leven. Wat voor jou onnodig is voor een ander broodnodig.

    Dit zijn bijvoorbeelden een PS5 clip share via de X integratie: https://twitter.com/Vaeshkar/status/1721838347461513240
    https://x.com/oshayon/status/1721779344815841662?s=20

    Dit is het berichtje van Sony om te laten weten dat ze ermee ophouden: https://twitter.com/BigOs...21836958815531444/photo/1

    Ook Xbox is ermee gestopt. Het zou hun €480.000 per jaar kosten om de integratie live te houden.

    [Reactie gewijzigd door Coolstart op 7 november 2023 11:41]

    dacht ik ook aan, wat wil je bereiken dat je kan zeggen jupiekaje mother fuka ik ben tot het einde gekomen op twitter? Wie boeit dat eigenlijk.

    en nu kost het ook dus geld, is nutteloos geld weggeven.

    Ik zal wel een oude bok worden, maar: waarom zou je überhaupt een integratie met X willen (vanaf je Playstation)?
    Wist ook niet eens dat het erop zat. Ben zelf niet zo van al die onnodige toeters en bellen. Console aan, gamen en klaar :)

    Je hebt volkomen gelijk... maar de games willen perse via X/Twitter de anderen laten weten welke game ze gaan spelen of gespeeld hebben.

    Snel een quick capture uploaden. Kan ook via youtube, maarja. Vaak stuur ik die link dan weer via WhatsApp.

    [Reactie gewijzigd door Leejjon op 7 november 2023 09:56]

    De interface van mijn PS4Pro is alleen maar toeters en bellen, dus dat verbaasd me niet.
    Er is een lange tijd geweest dat alles via "socials" gedeeld moest/kon worden. Ik denk (hoop) dat die tijd wel voorbij is. En ik kan me voorstellen dat men niet erg blij is met de ontwikkelingen bij Twitter/X.

    “#PS5share”, maar je kan via de PS App op je telefoon nog steeds gewoon direct naar X uploaden als je wilt. PS5 screenshots en videos (alleen 1080p/60)worden automatisch geüpload in PS Cloud. 4K/60+HDR videos worden niet geüpload naar de cloud. Die kan je bv direct vanaf de PS5 naar Youtube uploaden of gewoon op je PS5 laten staan.

    Ik ken iemand die het gebruikte, om momentopnames van fight games te tonen. Als er een leuke combo of een echt meesterlijke reeks blocks of iets dergelijks gedaan wordt. Was wel leuk om te zien, maar zelf zou ik het ook niet meteen gebruiken.

    Daar ben ik niet blij mee.

    Het was mijn manier om screenshots te delen, toffe shots, soort van fotografie. Geen volgers op dat account, maar ik kon mijn screenshots er makkelijk afpikken voor achtergronden en dergelijke.

    Direct sharen is inderdaad qua usability ideaal, maar ik moet zeggen dat het via de PS App ook vrij vlot gaat. Ik heb gisteren een testje gedaan en dat duurde ongeveer 10 seconden, van het maken van de screenshot tot het sharen naar een social media app/platform.

    Het Japanse bedrijf vermeldt geen reden voor deze beslissing.

    Omdat de API geld kost misschien? ;)

    De goedkoopste API toegang voor Sony zou ze een half miljoen per jaar kosten, en dat is extreem gelimiteerd, dus je kan je wel voorstellen hoeveel het echt kost.

    [Reactie gewijzigd door Loller1 op 7 november 2023 09:10]

    Kosten zal zeker parte hebben gespeeld in de keus. Maar ook een platform dat niet aan moderatie doet. Stel je voor iemand deelt een "leuke" PS5 link maar tegelijkertijd staat daar porno of extreem rechts gebrul? Dat wil je toch als ouder niet dat je kind daarop terecht komt? En last but not least... Twitter wordt gewoon langzaam maar zeker irrelevant. Sony zal zeker een koste/bate hebben opgemaakt maar zelfs voor Sony wegen de marginale kosten om gebruik van de API te mogen maken niet meer op tegen wat ze eraan kunnen verdienen.

    Er was voorheen geen censuur, tho.

    En we hebben het hier over het platform dat expliciet speciaal voor Trump regels heeft gemaakt zodat ze hem niet moesten bannen. Twitter was nooit links. Nu is het inderdaad een stuk verder naar extreem rechts doorgeschoten, met een eigenaar die zelf constant conspiracy theories zit te verspreiden.

    Degenen die vonden dat er censuur voorheen overtreden gewoon massaal regels destijds, en het blijkt dat "rechts" zich gewoon vaker niet aan de regels van het platform hielden. Maar dat kunnen ze niet verdragen. Daarnaast zie je meestal ook gewoon dit effect.

    [Reactie gewijzigd door separhim op 7 november 2023 09:52]

    De meeste mensen die "vrijheid van meningsuiting" zo belangrijk vinden zijn daadwerkelijk ook extreem rechts. Of laten we wel wezen: extreem rechts wordt hiermee "sociaal extreem rechts" bedoeld. Dit soort mensen wil holebi's, buitenlanders en mensen met een andere huidskleur kunnen beledigen en aanvallen zonder daarvoor op het matje geroepen te worden.

    Links / rechts is daarnaast geen spectrum, maar een hoefijzer; dwz, extreem linksen gaan ook voor geweld en buitensluiten. Ook genoeg extreem linkse personen die van Twitter verwijderd zijn omdat ze toch te ver gingen. (denk opmerkingen als "kill all men")

    [Reactie gewijzigd door YopY op 7 november 2023 09:56]

    Ik denk inderdaad dat het roepen van zulke leuzen ook geen mening meer is. Je kunt een discussie starten met "ik ben van mening dat" en daarna je mening geven en ook waarom je dat vind. Dat is iets anders dan roepen dat alle buitenlanders eruit moeten zonder enige onderbouwing waarom. Dat is naar mijn mening ook geen mening maar gewoon iets schreeuwen. Ik heb echter te vaak al mee gemaakt dat echt een mening geven met onderbouwing ervoor zorgt dat je de toegang wordt ontzegt. En dat is een kwalijke zaak in mijn ogen. Iedereen moet zijn mening kunnen geven op een normale manier. En ook kan dit in sommige gevallen iemand of een groep mensen tegen het hoofd stoten. Er is echter een verschil tussen je mening geven en iemand of een groep beledigen zonder aanleiding

    Leuk dat je het een hoefijzer noemt. Voorheen hoorde ik vaak een vergelijking met een cirkel en dat vond ik altijd een beetje scheef. Dit dekt de lading imo beter dus bij dezen in mijn vocabulaire opgenomen, bedankt!

    Waar komt die ideeën dat Twitter links, laat staan zeer links, vroeger was. Omdat ze nou Trump hebben geband die consistent hun regels overtrad? Laatst zag ik ook weer van iemand dat oude Tweets waren opgedoken en die daarom zijn positie verloren had. Dat waren racistische en antisemitische tweets. Toch apart op een zeer links platform, denk je niet?

    Ja er zijn wat dingen ook gebeurd qua moderatie waar je vraagtekens bij kon zetten op Twitter. Maar ook voor Musk, was vooral het totale gebrek aan moderatie de samenvatting van hun moderatiebeleid.

    Ook voor Musk was rechts al oververtegenwoordigd op Twitter. Hier, een onderzoek over het Nederlandse deel, met cijfers en interviews en al: https://www.groene.nl/art...-genuanceerd-wegzetten-he

    Als je maar ver genoeg naar links of rechts gaat, wordt het 'midden' vanzelf extreem...

    Maar ik verwacht echter dat dit helemaal NIETS met de politieke hoek te maken heeft, maar met kosten en dat het een paywall dienst is geworden. Zowel MS als Sony hebben liever dat ze gebruikers motiveren om geld uit te geven aan hun eigen (game) platform dan aan een social mediaplatform van een ander...

    Ik weet niet op basis waarvan jij verwacht dat het niets met 'politiek' te maken heeft, maar mij lijkt het niet onlogisch dat het daar wel mee te maken heeft eigenlijk.

    Chief among their concerns is a perception that Musk has turned Twitter into a place where people can post racist, sexist, or otherwise harmful speech without much consequence. Major corporations don’t want to jeopardize what they call “brand safety” by associating with offensive content. Musk has taken a lax approach to content moderation — such as allowing Neo-Nazis, white nationalists, and other controversial figures back on the platform in the name of free speech.

    https://www.vox.com/techn...sk-brands-revenue-fleeing

    De waarheid is waarschijnlijk een combinatie van die factoren.

    Je ziet links en rechts twitterintegraties verdwijnen om dezelfde redenen. De een hecht iets meer waarde aan de kostenstructuur van de API (kleinere bedrijfjes vooral), de ander meer aan wat Musk er van maakt qua contentmoderatie. Maar het speelt allemaal mee.

    [Reactie gewijzigd door CyBeR op 7 november 2023 09:24]

    Dat is een artikel van maart dit jaar, Sony wordt daar geheel niet in vermeld. Je kan grijpen naar alles wat je wilt, maar over het algemeen zijn dergelijk grote multinationals niet zo politiek gericht. Aangezien ze over de hele wereld opereren, en over de hele wereld de politiek anders is, gaan ze niemand het harnas injagen.

    Ik onderbouw met dat artikel (ja, uit maart?) dat 'brand safety' nog wel eens een rol zou kunnen spelen. Aangezien Sony een groot bedrijf is (1) dat zich met het product Playstation ook nog eens voor een significant gedeelte richt op kinderen en jongeren (2), lijkt me dat niet een heel vreemde suggestie.

    Waarom 'politiek' (zoals jij het noemt) geen rol zou spelen heb ik nog niet onderbouwd gezien trouwens.

    Als je maar ver genoeg naar links of rechts gaat, wordt het 'midden' vanzelf extreem...

    Het midden is sowieso al extreem, of, als je zegt dat je geen kant kiest, kies je sowieso een klant. "Ik heb geen mening over genocide" is bijv. goedkeuring door stilte.

    iig, het is niet dat het midden extreem wordt, het is eerder dat als mensen zeer extremistische opmerkingen maakt, de minder extremistische opmerkingen en meningen acceptabel en redelijk lijken. Het verschuift de perceptie. "Nouja ik ben het er niet helemaal mee eens, maar het is tenminste niet zo erg als die ene dus ok"

    Yes, laten we een extreem voorbeeld nemen als genocide... What's next? Dat lijkt me namelijk geen politieke rechts, links of midden positie...

    Ik zit zo een 35 jaar in pnp RPG en dip zo nu en dan in de online communities. Daar heeft altijd een stukje links/rechts groepering ingezeten. Op een gegeven moment zag je daar extreem rechtse povs in opduiken en die vermeed je (collectief) dan als de pest, maar over de laatste 10-15 jaar zie ik meer extreem links de kop opduiken. Op plekken waar je niet echt omheen kan. En die hebben exact dezelfde problemen als de extreem rechtse, zodra je niet meegaat in hun manier van denken/doen dan wordt je voor van alles en nog wat uitgemaakt.

    Het gaat zelfs zover dat bv. niemand meer Harry Potter leuk mag vinden, omdat diens schrijver hatelijke dingen heeft gezegd over transseksuele mensen. Zelfs de transsexuele mensen waar ze hatelijk naar is geweest mogen geen Harry Potter fans meer zijn omdat ze dan 'verraders' zijn. En zo zijn er nog tig van dat soort onderwerpen, ieder sub-groepje heeft diens eigen 'battle hill' en als het ene gevecht wat is gaan liggen komt het andere weer boven. En wat je vervolgens ziet is dat elk sub-groepje een soort alliantie vormt zodat ze ieders ideologie overneemt (omdat het hun eigen ideologie niet in de weg staat), wat resulteert in een relatief grote groep mensen die een vrij extreem beeld heeft van hoe de wereld moet werken...

    Als ik hier ga lopen schelden zal ik hier worden geweigerd. Er is nu maar 1 persoon letterlijk die nederlandse tweets checkt.. maw geen moderatie op twitter.

    Wat jij aantoonbaar noemt kan ik tegenspreken middels een wetenschappelijk onderzoek (https://www.pnas.org/doi/10.1073/pnas.2025334119).

    Ik zie je graag daad bij het woord voegen en aantonen dat het niet slechts je eigen gevoel is dat het platform naar links trok.

    Jammer voor degene die het gebruikte. Maar met de directe sync van media vanaf de PS5 naar je telefoon heb je het daarna natuurlijk ook zo op X staan.

    Dit artikel en de reacties doen me plots denken aan Miiverse. Wat was dat een leuk social netwerk. Met de nadruk op sociaal. Jammer dat Nintendo er mee gestopt is. Had graag ook zoiets gezien op PS/Xbox.

    https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Miiverse

    Ik ben eigenlijk al gewend geraakt dat ik het via de telefoon moet delen, doe ik bij Xbox ook direct vanuit de App, zowel met kort filmpjes als screenshots. Maar jammer voor de mensen die het gebruiken dat het nu niet meer kan, en zo gaat weer een deel van X verloren.

    mooi zo, dat is een grote klant minder voor mister elon musk, enigste wat je krijg is tog alleen maar geforseerde reclame

    [Reactie gewijzigd door KuroHana op 7 november 2023 15:04]

    -irrelevant-
    (waarom kan ik eigenlijk mijn eigen reactie niet weggooien?) (binnen een bepaald tijdsbestek bijvoorbeeld)

    [Reactie gewijzigd door DonJunior op 7 november 2023 15:15]

    Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

    Sources


    Article information

    Author: Elizabeth Lawrence

    Last Updated: 1702110481

    Views: 906

    Rating: 3.7 / 5 (75 voted)

    Reviews: 85% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Elizabeth Lawrence

    Birthday: 2013-03-15

    Address: 946 Gregory Prairie, North Jennifer, HI 10960

    Phone: +3623995989149043

    Job: Quantum Physicist

    Hobby: Poker, Surfing, Animation, Web Development, Fishing, Photography, Beekeeping

    Introduction: My name is Elizabeth Lawrence, I am a Gifted, bold, daring, unwavering, treasured, steadfast, tenacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.