header banner
Default

Een mysterieuze crypto-hack van $ 4 miljoen wordt onderzocht door Trust Wallet


Eerder deze week ging er een gerucht rond dat een gebruiker van Trust Wallet op bijzondere wijze voor 4 miljoen dollar aan crypto verloor. Volgens de geruchten zou een hacker zogenaamd alleen een foto van de wallet-balans nodig hebben om de fondsen te stelen. Trust Wallet zegt nu dat dit onmogelijk is en dat er waarschijnlijk meer aan de hand was.

Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀 Advertentie Bitvavo

Trust Wallet doet onderzoek

VIDEO: How I hacked a hardware crypto wallet and recovered $2 million
Joe Grand

Voor Trust Wallet is het uiteraard belangrijk om de lucht te klaren in deze zaak. Als het inderdaad mogelijk zou zijn om enkel en alleen met de balans van de wallet de fondsen te stelen, dan zou het einde zoek zijn. Trust Wallet maakt echter bekend dat je zonder private keys of seedphrase echt niets kunt met de wallets van het bedrijf.

1/ This week, an organised crime unit from Rome stole $4M from one of our users.

It was stated, the thief ‘took a picture’ of the user’s Wallet balance to steal the funds.

We’ve done investigating into the events and believe this is how it happened…🧵👇

— Trust Wallet (@TrustWallet) February 8, 2023

Verder laat het bedrijf weten dat het onderzoek heeft gedaan naar het voorval van eerder deze week. Trust Wallet komt tot de conclusie dat het gaat om een zogenaamde social-engineering scam waar de ‘hackers’ in kwestie al langer mee bezig waren.

“Wij geloven dat deze aanval afkomstig is van een criminele organisatie in Rome, Italië. Andere bekende locaties van vergelijkbare aanvallen met andere wallets vonden plaats in Milaan en Barcelona,” aldus Trust Wallet in hun reactie op twitter.

Advertisement

Web3 crypto investeerders

VIDEO: Hackers crack a $15,000,000 Bitcoin wallet, YOINK? #Shorts
Alex Chaveriat

De criminelen in kwestie deden zich volgens Trust Wallet in vrijwel alle gevallen voor als investeerders in Web3 projecten. In principe is het onmogelijk dat de criminelen enkel met een foto de fondsen konden stelen, waardoor het meer waarschijnlijk is dat de projecten in kwestie (ongewild) meer informatie naar de criminelen doorstuurden dan ze in hun eigen verklaringen laten blijken.

Het is mogelijk dat de criminelen bijvoorbeeld documenten toestuurden waarin malware zat. Die malware zorgde ervoor dat de criminelen toegang kregen tot de private keys van de nieuwe wallets die de Web3-organisaties aanmaakten om “te bewijzen” aan de “investeerders” dat ze voldoende fondsen hadden.

Post Views: 51

Sources


Article information

Author: Michael Lee

Last Updated: 1704028802

Views: 1181

Rating: 4.6 / 5 (55 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Michael Lee

Birthday: 1937-02-24

Address: 6585 Cox Islands, Ballardside, TN 92288

Phone: +4705659630961646

Job: Article Writer

Hobby: Baking, Card Collecting, Hiking, Role-Playing Games, Chess, Skydiving, Cooking

Introduction: My name is Michael Lee, I am a sincere, priceless, multicolored, unyielding, talented, risk-taking, steadfast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.