header banner
Default

Enkele dagen voor de uitslag van de Nederlandse verkiezingen zal de PVV van Geert Wilders een sterke voorsprong hebben in de peilingen


Table of Contents

  PVV-leider Geert Wilders (links) en VVD-leider Dilan Yesilgoz-Zegerius staan volgens een recente peiling nek aan nek. — © EPA-EFE

  Nederland -

  Woensdag trekken de Nederlanders naar de stembus voor nationale verkiezingen. En die beloven superspannend te worden. Volgens de peilingen is de extreemrechtse PVV van Geert Wilders aan een gestage opmars bezig.

  Bron: NPO

  In één peiling, die van Maurice de Hond, wordt PVV zelfs de grootste, nek aan nek met de liberale VVD en op de voet gevolgd door NSC, de nieuwe partij van Pieter Omtzigt, en GroenLinks-PvdA van Frans Timmermans. Deze vier zullen onderling uitmaken wie de grootste wordt en dus aan zet komt.

  De peiling van de Hond mag dan al minder hoog aangeschreven staan dan andere peilingen, ze bevestigt wel wat iedereen in Nederland voelt: Wilders heeft sinds het einde van de zomer de wind in de zeilen. De omstreden politicus herhaalt dan ook voortdurend dat hij bereid is om concessies te doen – ook wat zijn standpunten over de islam betreft – om te kunnen deelnemen aan een volgende regering. Of dat zal lukken, zal in grote mate afhangen van de onbesliste kiezer: drie op de vier stemgerechtigde Nederlanders zijn nog niet zeker van hun stemkeuze. “De twijfelende kiezer zal, mede door strategisch stemgedrag, uiteindelijk het verschil maken”, zeggen politicologen. (krs)

  Sources


  Article information

  Author: Teresa Davis

  Last Updated: 1703377321

  Views: 730

  Rating: 3.8 / 5 (96 voted)

  Reviews: 82% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Teresa Davis

  Birthday: 2015-08-11

  Address: 4590 Donald Mountain Apt. 837, Lake Richardborough, AK 08596

  Phone: +4106212818839130

  Job: Article Writer

  Hobby: Tennis, Calligraphy, Bird Watching, Snowboarding, Raspberry Pi, Fencing, Woodworking

  Introduction: My name is Teresa Davis, I am a strong-willed, forthright, receptive, Colorful, bold, Adventurous, Precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.