header banner
Default

Enkele dagen voor de uitslag van de Nederlandse verkiezingen zal de PVV van Geert Wilders een sterke voorsprong hebben in de peilingen


Table of Contents

    PVV-leider Geert Wilders (links) en VVD-leider Dilan Yesilgoz-Zegerius staan volgens een recente peiling nek aan nek. — © EPA-EFE

    Nederland -

    Woensdag trekken de Nederlanders naar de stembus voor nationale verkiezingen. En die beloven superspannend te worden. Volgens de peilingen is de extreemrechtse PVV van Geert Wilders aan een gestage opmars bezig.

    Bron: NPO

    In één peiling, die van Maurice de Hond, wordt PVV zelfs de grootste, nek aan nek met de liberale VVD en op de voet gevolgd door NSC, de nieuwe partij van Pieter Omtzigt, en GroenLinks-PvdA van Frans Timmermans. Deze vier zullen onderling uitmaken wie de grootste wordt en dus aan zet komt.

    De peiling van de Hond mag dan al minder hoog aangeschreven staan dan andere peilingen, ze bevestigt wel wat iedereen in Nederland voelt: Wilders heeft sinds het einde van de zomer de wind in de zeilen. De omstreden politicus herhaalt dan ook voortdurend dat hij bereid is om concessies te doen – ook wat zijn standpunten over de islam betreft – om te kunnen deelnemen aan een volgende regering. Of dat zal lukken, zal in grote mate afhangen van de onbesliste kiezer: drie op de vier stemgerechtigde Nederlanders zijn nog niet zeker van hun stemkeuze. “De twijfelende kiezer zal, mede door strategisch stemgedrag, uiteindelijk het verschil maken”, zeggen politicologen. (krs)

    Sources


    Article information

    Author: Teresa Davis

    Last Updated: 1703377321

    Views: 638

    Rating: 3.8 / 5 (96 voted)

    Reviews: 82% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Teresa Davis

    Birthday: 2015-08-11

    Address: 4590 Donald Mountain Apt. 837, Lake Richardborough, AK 08596

    Phone: +4106212818839130

    Job: Article Writer

    Hobby: Tennis, Calligraphy, Bird Watching, Snowboarding, Raspberry Pi, Fencing, Woodworking

    Introduction: My name is Teresa Davis, I am a strong-willed, forthright, receptive, Colorful, bold, Adventurous, Precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.