header banner
Default

Dit helpt je je vaardigheden te ontwikkelen


Table of Contents

  25 september 2023 om 19:04 Partnercontent

  Een eigen vermogen, dat willen we allemaal. Toch zien we dat lang niet iedereen zich  hier zo mee bezighoudt en vaak vooral bezig zijn met het nu en niet altijd nadenken over de toekomst. Toch is het wel ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat je een eigen vermogen opbouwt, zodat je op latere leeftijd misschien wat eerder kunt stoppen met werken of eerst een dagje minder kunt. Het opbouwen van een vermogen en deze ook laten groeien, kan op een aantal verschillende manieren. Daarbij ontstaat er nog wel eens de discussie dat het alleen zin heeft om met enorme bedragen te doen, terwijl je prima met enkele tientjes per maand kunt beginnen. Omdat we heel goed snappen dat je misschien geen idee hebt waar en hoe je moet beginnen, hebben we een aantal tips voor je.

  Wat is je doel?
  Om serieus aan de slag te gaan met het opbouwen en laten groeien van je vermogen, is het belangrijk te bepalen wat je doel is. Waar de een wil sparen voor het vroegtijdig af kunnen lossen van de hypotheek, kiest de ander er misschien wel voor om vroegtijdig met pensioen te gaan. De reden dat het bepalen van een doel belangrijk is, is omdat je op deze manier een plan kunt maken en ergens gericht naartoe kunt werken. Stel dat je over 40 jaar 250.000 euro wilt hebben, dan weet je dat je iedere maand 100 euro moet investeren tegen een rendement van 7 procent per jaar. Dit lijkt veel, maar wanneer je kijkt naar het gemiddelde rendement van bijvoorbeeld de S&P 500, dan ligt deze op gemiddeld 8 procent over de afgelopen 30 jaar.

  Budgetteren en besparen
  Een goede manier om je vermogen te laten groeien is door je financiën goed op orde te hebben. Maak een overzicht van je inkomsten en uitgaven en kijk waar je kunt besparen. Zijn er abonnementen die je eigenlijk niet gebruikt? Zou je kunnen bezuinigen op je dagelijkse uitgaven? Door bewust met je geld om te gaan, houd je meer over om te investeren en groeit je vermogen sneller. Uiteraard is het wel belangrijk dat je ook nog voldoende kwaliteit van leven houdt en dus niet alle kosten tot het minimum probeert terug te brengen.

  Beleggen voor groei
  Een andere manier om je vermogen te laten groeien is door slim te beleggen. Beleggen brengt natuurlijk wel de nodige risico’s met zich mee, maar kan er wel voor zorgen dat je vermogen over een langere periode serieus groeit. Belangrijk is wel dat je weet wat je doet en je dus ook goed inleest. Stel dat je besluit te gaan beleggen in crypto, dan is het wel belangrijk het Bitcoin- en ook Ethereum Nieuws goed bij te houden, zodat je weet wat er gebeurt in de wereld van crypto. Dit geldt overigens ook voor wanneer je kiest voor normale aandelen. Beleg daarom ook alleen met geld dat je gedurende een langere periode kunt missen. Het beleggen in zowel crypto als normale aandelen, brengt nou eenmaal de nodige risico’s met zich mee.

  Sources


  Article information

  Author: Elizabeth Daniels

  Last Updated: 1698379561

  Views: 1048

  Rating: 4.8 / 5 (114 voted)

  Reviews: 94% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Elizabeth Daniels

  Birthday: 1937-07-31

  Address: 109 Jose Via, Sanchezborough, LA 41626

  Phone: +4784169214138252

  Job: Social Worker

  Hobby: Woodworking, Golf, Running, Card Collecting, Puzzle Solving, Kite Flying, Chess

  Introduction: My name is Elizabeth Daniels, I am a unswerving, cherished, tenacious, valuable, irreplaceable, audacious, esteemed person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.